ďťż

Mka pszenna 5 dag Bulka tarta 10 dag Oliwa 1 szklanka MasBo 5 dag Sól, pietruszka zielona Pstrgi opBuka, wypatroszy, ponownie opBuka, natrze sol, obtoczy w mce i zanurzy w roztrzepanych jajach

Nie chcesz mnie, Ben. Składam się z siedmiu warstw popieprzenia okraszonych odrobiną gównianego szaleństwa.
Nastpnie obtoczy w buBce tartej i sma|y na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron na zBocisty kolor. Podawa na gorco z ziemniakami i sezonowymi warzywami. Tu| przed podaniem na ka|dego pstrga naBo|y kawaBek [wie|ego masBa i odrobin posiekanej zielonej pietruszki lub maB gaBzk pietruszki karbowanej dekoracyjnej. Kapusta faszerowana I Kapusta biaBa mocno zbita Smalec 3 dag [rednia 1 szt. Margaryna 3 dag Miso wieprzowe Wywar misny (Bopatka) 30 dag lub kostny 1 litr Cebula [rednia 1 szt. SóB, pieprz naturalny, pie- Jaja 1 szt. truszka zielona 1/2 pczka 82 Kapust obra z uszkodzonych li[ci, opBuka, wyci gBb, utworzy obszerny otwór otoczony jedynie 4 5 li[mi z zewntrz. Wyjt z wntrza kapust obgotowa, odcedzi i drobno posieka. Miso zemle w maszynce do misa. Cebul pokroi w drobn kostk i usma|y na margarynie na zBoty kolor, doda zmielone miso i smalec oraz przyprawy do smaku, po czym usma|y, cigle mieszajc. Usma|one miso zdj z ognia, doda posiekan zielon pietruszk, surowe jajo, posiekan kapust i dokBadnie wymiesza. Ponownie przyprawi do smaku. Przygotowanym farszem nadziewa szczelnie wydr|on kapust. Otwór zamkn jednym li[ciem, którego krawdzie wBo|y pomidzy farsz a boki kapusty. Do odpowiednio du|ego rondla wla wrzcy wywar, wBo|y kapust otworem do góry i dusi do mikko[ci na wolnym ogniu. Wyj ostro|nie pokroi na 4 cz[ci, uBo|y na pBaskim talerzu otworem w dóB. Podawa z ziemniakami duszonymi. Kapusta faszerowana II 113 Kapusta wioska 1/2 gBówki | Cebula 1 szt. Miso wieprzowe Margaryna , 10 dag (Bopatka) 40 dag Pieprz naturalny, sól Kapust opBuka i ugotowa w osolonej wodzie na maBym ogniu. Po ugotowaniu delikatnie wyj, aby nie oderwaBy si listki od gBba, osaczy z wywaru, uBo|y na pBaskim talerzu i nadziewa farszem przygotowanym wcze[niej z misa. Farsz nakBada pomidzy poszczególne li[cie kapusty. Sposób wykonania farszu: miso opBuka, ugotowa we wrzcej osolonej wodzie do mikko[ci. Cebul pokroi w drobn kostk i usma|y na jasno zBoty kolor. Ugotowane miso wystudzi i zemle w maszynce, poBczy z usma|on cebul, przyprawi pieprzem, razem podsma|y i nadziewa kapust. Podawa na gorco z ziemniakami
Wątki
Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Nie chcesz mnie, Ben. Składam się z siedmiu warstw popieprzenia okraszonych odrobiną gĂłwnianego szaleństwa.