ďťż

Stosowanie: przyjmować po l łyżce od herbaty na godzinę przed jedzeniem 3 razy dziennie przez dwa miesiące...

Nie chcesz mnie, Ben. Składam się z siedmiu warstw popieprzenia okraszonych odrobiną gównianego szaleństwa.
? Przepis (nadciśnienie tętnicze, choroby serca, stwardnienie rozsiane mózgu). Składniki: cytryna - l szt. żurawina - 200 g dzika róża - 200 g miód - 200 g Cytrynę sparzyć wrzątkiem, dobrze wytrzeć suchą ściereczką, zetrzeć razem ze skórką na tarce o małych otworach. Żurawiny i dziką różę dobrze rozgnieść. Wszystko włożyć do szklanego naczynia, dodać miód, dobrze rozmieszać, przykryć i odstawić na całą dobę. Stosowanie: przyjmować po l łyżce stołowej 3 razy dziennie na 15 minut przed jedzeniem. W razie potrzeby powtarzać aż do całkowitego wyleczenia. ? Przepis (przy rozszerzeniu żył): 5 g gałki muszkatołowej zmielić w młynku do kawy lub rozdrobnić w moździerzu, wsypać do szklanki z gorącą przegotowaną wodą, dodać l łyżkę stołową miodu i dobrze rozmieszać. Stosowanie: przyjmować rano na godzinę przed jedzeniem, wieczorem - w dwie godziny po jedzeniu. Leczenie kontynuować aż do całkowitego wyleczenia. Dobrze jest codziennie rano i wieczorem poleżeć na plecach po 15 minut, nogi należy trzymać uniesione ku górze, pionowo. Nadciśnienie tętnicze Przepisy są skuteczne gdy mamy do czynienia z początkami nadciśnienia lub samorodnego podwyższonego ciśnienia i mniej skuteczne przy wtórnym nadciśnieniu. ? Seler. Seler posiada zdolności obniżające ciśnienie krwi i może być stosowany pod wieloma postaciami. Proszę pokroić seler na małe kawałki i wycisnąć sok. Następnie dodać cukru i pić sok, tak jak piją Państwo herbatę. Seler można również przygotowywać jako napar lub gotować razem z aromatyczną gruszką i spożywać jako dodatek do potraw. ? Miód. On także posiada wspaniałe właściwości obniżające ciśnienie krwi. Miód jest szczególnie skuteczny w początkowym stadium zachorowania. Najlepiej jest rozcieńczać miód wodą i pić go jak herbatę. ? Zupa z czosnku i fasoli. Weźcie 100 g fasoli i czosnek. Czosnku należy wziąć tyle, by jeden ząbek odpowiadał jednemu rokowi z Państwa wieku. Dla osób powyżej 50 roku życia stała dawka - 50 ząbków czosnku. Należy oczyścić ząbki czosnku i wrzucić je razem z fasolą do garnka. Dodać 500 ml przegotowanej wody, przykryć garnek pokrywką i pozostawić na 10 minut. Cukier można dodawać do smaku. Lekarstwo należy pić jak herbatę lub inny napój. IV. Bóle w stawach, kościach, mięśniach ? Przepis (przy leczeniu ciężkich bólów, zapaleniu korzonków): do chorych miejsc przyczepić liście chrzanu na kilka dni (aż do całkowitego wyleczenia), liście można codziennie zmieniać. ? Przepis (przy leczeniu zapalenia korzonków): zaparzać gałązki świerku (tzw. "łapki") w słonej wodzie, robić gorące kąpiele. ? Przepis (służy usunięciu bólów przy odkładaniu się soli): żytnią mąkę sparzyć wrzątkiem i zmieszać z gotowanymi ziemniakami w proporcji l : l (zrobić jednolitą masę). Stosowanie: chore miejsce smarować olejem roślinnym i dobrze masować. Z przygotowanej masy zrobić cienki "placek" wielkości chorego miejsca, by całkowicie je zakryć. Skórę posmarować terpentyną i "placek" położyć na chore miejsce. Należy ciepło się przykryć i trzymać "placek" najdłużej jak tylko można. Kurację najlepiej robić na noc. ? Przepis (w przypadku odkładania się soli): 3 cytryny ze skórką i 150 g obranego czosnku przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa, zalać na dobę 0,5 l zimnej przegotowanej wody, przecedzić, odcisnąć masę, przelać do naczynia szklanego ze szczelnym zamknięciem. Stosowanie: pić codziennie rano przed śniadaniem po 50 g. ? Przepis (przy leczeniu stawów). Składniki: sok rzodkwi - 2 szklanki miód - l szklanka wódka 40% - 1/2 szklanki sól kuchenna - l łyżeczka od herbaty Wszystko dobrze rozmieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Stosowanie: otrzymaną masę wcierać w chore miejsca. ? Przepis (przy leczeniu zapalenia korzonków): suszone owoce kasztanowca zetrzeć na proszek (zmielić w młynku do kawy lub ugnieść w moździerzu). Stosowanie: na cienką kromkę ciemnego (razowego) chleba nasypać warstwę proszku i przykładać na chore miejsce. ? Przepis (przy leczeniu ostróg): kurze jajo, 25 g esencji octowej i 25 g terpentyny dobrze zmieszać i odstawić na 10 dni w zamkniętym szklanym naczyniu do odstania, od czasu do czasu zamieszać. Stosowanie: chore miejsce smarować mieszanką kilka razy dziennie. ? Przepis (przy leczeniu reumatyzmu): do litrowego słoika wsypać drobno pokrojone kawałki koszyczka słonecznika, tam też wsypać 50 g wiórków mydła toaletowego, wlać 500 ml wódki 40%, dobrze rozmieszać, szczelnie zamknąć i odstawić na 8 - 9 dni na światło słoneczne do odstania. Następnie otworzyć, dobrze rozmieszać, przecedzić, odcisnąć masę, przelać do szklanego naczynia ze szczelną przykrywką. Stosowanie: nacierać chore miejsca. ? Przepis (przy leczeniu obrzęków stawów kolanowych, stłuczeń, wrzodów, świerzbu, egzemy): ocet rozcieńczyć gotowaną wodą w proporcji 1:1. Stosowanie: robić kompresy i okłady na chore miejsca. ? Przepis (przy leczeniu reumatyzmu, podagry, bólów w stawach, chorób wskutek przeziębienia): przygotować (wycisnąć 50 g soku z rzodkwi. Stosowanie: wcierać sok z rzodkwi w chore miejsca. ? Przepis (przy leczeniu podagry, ostróg na nogach, halluksów): zebrać świeże poziomki, wycisnąć z nich sok i tym sokiem nacierać chore miejsca. ? Przepis (przy leczeniu halluksów): zmieszać jodynę z amoniakiem w proporcji l : 1. Stosowanie: mieszankę nanosić na halluksy cienką warstwą wieczorem przez dwa tygodnie, następnie należy zrobić dwutygodniową przerwę i znów ponowić kurację, smarować aż do całkowitego zniknięcia. Domowe nalewki przy bólach mięśni i stawów ? Przepis: 1,5 szklanki soku z rzepy, 1 szkl. miodu, 150 ml wódki, 1 stołowa łyżka soli. Wszystko razem dobrze wymieszać. Stosowanie: używać po l łyżce stołowej przed snem (przechowywać w lodówce). ? Przepis: Wieczorem korzeń i natkę pietruszki zmielić w maszynce do mielenia, żeby otrzymać l szklankę
Wątki
Powered by wordpress | Theme: simpletex | © Nie chcesz mnie, Ben. Składam się z siedmiu warstw popieprzenia okraszonych odrobiną gĂłwnianego szaleństwa.